4.5.10

Επιστολή αστυνομικών Βοιωτίας στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ



Τι ζητούν απο τον Οικονόμου για την σύσταση της ομάδας ΔΙΑΣ

Κύριε Αρχηγέ,
Η Ένωση μας θεώρησε απαραίτητο να σας γράψει τις σκέψεις της και τους προβληματισμούς της για την ιδιαιτερότητα της σύστασης μιας καινούργιας ομάδας (ΔΙ.ΑΣ.) στο Νομό μας. Η σύσταση τέτοιων μικρών ομάδων όπως και στο παρελθόν (Ο.Π.Κ.Ε. κ΄ Ο.Ε.Π.Τ.Α.) και τώρα ΔΙ.ΑΣ. καθώς και οι διάφορες αποσπάσεις που γίνονται στον Νομό μας καθημερινά (δίκη ΚΟΡΚΟΝΕΑ στην Άμφισσα κ.λ.π.) αποδυναμώνει τις υπηρεσίες της Α.Δ. Βοιωτίας με συνέπεια αυτές να υπολειτουργούν και να μην μπορούν στοιχειωδώς να ανταπεξέλθουν στις υπηρεσιακές τους ανάγκες. Ενδεικτικό της όλης κατάστασης είναι ότι η οργανική δύναμη της Διεύθυνσης μας έπρεπε να είναι 362 Αστυνομικοί, παρούσα σήμερα είναι 313 Αστυνομικοί και διαθέσιμοι 293 Αστυνομικοί. Συμφωνούμε απόλυτα ως προς την δημιουργία της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για καλύτερη αστυνόμευση και ασφάλεια του πολίτη, αλλά διαφωνούμε ως προς τον αριθμό στελέχωσης αυτής από την ήδη ελλειμματική δύναμη που έχουμε.
Ο μεγάλος αριθμός στελέχωσης αυτής της ομάδας ζητήθηκε με την δεύτερη διαταγή σας (από τέσσερις (4) αστυνομικούς στην Θήβα και οκτώ (8) στην Λιβαδειά σε δώδεκα (12) στην Θήβα και είκοσι τέσσερις (24) στην Λιβαδειά) πιστεύουμε πως είναι υπερβολικός και καθιστά ορατό τον κίνδυνο δυσλειτουργίας των άλλων υπηρεσιών της Α.Δ. Βοιωτίας με δυσμενή σχόλια για το Σώμα μας και ζητούμε να παραμείνει ο αριθμός της Ομάδας ως προς την πρώτη διαταγή σας.
Πιστεύουμε ότι οι Ομάδες αυτές στις Αστυνομικές Διευθύνσεις θα πρέπει να αποτελούνται από λίγα άτομα ούτως ώστε να μην διαλυθούν οι άλλες Υπηρεσίες που ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω συνταξιοδότησης πολλών συναδέλφων και ελλείψεως προσωπικού.
Ακόμη θέλουμε να σας επισημάνουμε ότι από καταγγελίες συναδέλφων που εκπαιδεύτηκαν για την στελέχωση της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μας ανέφεραν ότι η εκπαίδευση δεν ήταν επαρκής με ορατά στο μέλλον φαινόμενα δυσλειτουργίας, φαινόμενα που αντιμετωπίζουμε συνεχώς στο Σώμα μας.
Παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη τις θέσεις μας και πιστεύουμε πως θα κάνετε δεκτό το αίτημα μας για μείωση του προσωπικού στελέχωσης της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥΛΙΤΣΗΣ ΗΛΙΑΣ
 
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΡΕΝΤΙΦΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

thiva-press
__________________________________________________________________________
  Είναι συνηθισμένο στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να παρουσιάσει "έργο" ( στην περίπτωση δημιουργία ομάδων ΔΙ.ΑΣ )  να διαλύει, ουσιαστικά, άλλες εξ ίσου χρήσιμες Υπηρεσίες για να δημιουργήσει άλλες ! Έτσι δημιούργησε ( !!!) τα Τμήματα Ασγαλείας, από την αποδιοργάνωση των Αστυνομικών Τμημάτων!
   Αν η ηγεσία επιθυμεί να δημιουργήσει ομάδες ΔΙ.ΑΣ , να αποσύρει δυνάμεις , σαν κι αυτές που φυλάνε Ρουσόπουλους κ.λ.π. όμοιούς του και να τους στείλει στη Θήβα ή όπου αλλού χρειάζονται και όχι να αποδιοργανώνει άλλες Υπηρεσίες με τη ΔΗΘΕΝ ενίσχυση της αστυνόμευσης με διάφορες νέες Υπηρεσίες ή Ομάδες.
EFENPRESS