21.5.10

Η "εκπαίδευση" στο Αιγαίο και ο προκλητικός ψεύτης Μπασμπούγ



ΠΈΜΠΤΗ, 20 ΜΑΪ́ΟΥ 20

"Eκπαιδευτική" διαμόρφωση τουρκικού F-16 στο Αιγαίο : 4χΑΙΜ-9 και δύο εξωτερικές δεξαμενές καυσίμων 330gal

«Δεν αποσκοπούμε στην πρόκληση κρίσης στο Αιγαίο, αλλά στην εκπαίδευση της πολεμικής αεροπορίας», δήλωσε προσφάτως σε τούρκους δημοσιογράφους ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Ιλκέρ Μπάσμουγ αναφερόμενος στις καθημερινές παραβιάσεις του Ελληνικού εναερίου χώρου στο Αρχιπέλαγος.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ανατολή», ο Τούρκος επιτελάρχης υποστήριξε πως «τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, που πραγματοποιούν εκπαιδευτικές πτήσεις, πετούν δίχως οπλισμό» και ότι «οπλισμένα πετούν μόνο λίγα αεροσκάφη που συνοδεύουν», χωρίς φυσικά να μπει στον κόπο να εξηγήσει για ποιο λόγο είναι απαραίτητη η παρουσία οπλισμένων μαχητικών στους σχηματισμούς που παραβιάζουν καθημερινά τον Ελληνικό εναέριο χώρο.

Η αλήθεια φυσικά είναι ότι οι "εκπαιδευτικές αποστολές" τις ΤΗΚ, για τις οποίες χρησιμοποιείται ο κωδικός Hur Deniz (ελεύθερη θάλασσα) , είναι κανονικές επιχειρησιακές αποστολές κατά τις οποίες ένα μέρος των αεροσκαφών φέρει α/α όπλα σε διάφορα setup και όπως αποδείχτηκε από την τραγωδία Ηλιάκη, οι Τούρκοι πιλότοι φέρουν και ατομικό οπλισμό, κατι το ασυνήθιστο για.. εκπαιδευτικές πτήσεις.
enkripto