4.5.10

«Ηφαίστειο» το Πεντάγωνο

Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗ
«Ηφαίστειο» έτοιμο να εκραγεί το Πεντάγωνο. Οι σχέσεις πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας έχουν διαταραχθεί σε τέτοιο βαθμό που είναι αβέβαιο εάν μπορούν να αποκατασταθούν άμεσα, όπως απαιτεί το εθνικό συμφέρον.

Αξιωματικοί καταγγέλλουν στον «Α.Τ.» ότι εκτός από τις εξοντωτικές περικοπές που τους οδηγούν σε ομαδική παραίτηση, θίχτηκε η φιλοπατρία τους και το φιλότιμο με το οποίο φυλούν τις Θερμοπύλες. Διαμαρτυρήθηκαν για τον τρόπο αντιμετώπισής τους από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας που τον θεωρούν προσβλητικό. Μάλιστα ανέφεραν και το περιστατικό που σημειώθηκε μεταξύ του κ. Βενιζέλου και της ανώτατης ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων κατά τη σύσκεψη που έγινε με αντικείμενο τις στρατιωτικές σχολές.

Και ήταν επόμενο, λόγω των όσων ειπώθηκαν στη συγκεκριμένη σύσκεψη από τον κ. Βενιζέλο, να υποβάλει την παραίτησή του και ένας υποναύαρχος νιώθοντας ότι απαξιώθηκε αδικαιολόγητα όπως ο ίδιος εκτίμησε από τον υπουργό Άμυνας μπροστά σε υφισταμένους του.

Για το θέμα αυτό και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί κατέθεσε ερώτηση προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο και ο υπεύθυνος του τομέα Άμυνας της Ν.Δ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο οποίος ζητά επιβεβαίωση του περιστατικού με τον υποναύαρχο και εξηγήσεις, ενώ δεν κρύβει και την έντονη ανησυχία του για το ηθικό στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στο μεταξύ νέο κύμα παραιτήσεων αναμένεται στις Ένοπλες Δυνάμεις με απρόσμενες συνέπειες. Με 20% συνολικά περικοπές στα επιδόματα καθιστά αδύνατη την παραμονή των αξιωματικών στο στράτευμα. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι δεν αντέχουν να πληρώνουν το ενοίκιο δύο σπιτιών, όπως πολλές φορές προκύπτει από τις μεταθέσεις τους... Συν το γεγονός ότι λόγω των απαιτήσεων της αποστολής τους καθίσταται αδύνατη η εργασία της συζύγου.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας με ανακοίνωση που εξέδωσε καταδικάζει τη φορολόγηση του πτητικού επιδόματος από την Πολιτεία, όταν οι αποδοχές άλλων εργαζομένων στις ΔΕΚΟ είναι τρεις και πέντε φορές μεγαλύτερες από τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
http://www.adesmeytos.