16.10.10

Χρέος λόγω λαθρομεταναστών


"Πληρώνουμε για ανθρώπους που δεν έχουμε προσκαλέσει σε εποχές κρίσης", ανέφερε ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος μιλώντας στη Βουλή αναφερόμενος στο γεγονός ότι η δωρεάν περίθαλψη των παράνομων μεταναστών στη χώρα μας κοστίζει πάνω από 150 εκ. ευρώ.

Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδ. Γεωργιάδη, ο Α. Λοβέρδος είπε ότι η πρόβλεψη για το 2010 είναι πως οι δαπάνες των ....
νοσοκομείων θα φτάσουν τα 2,6 δις. ευρώ, ενώ, εξ αυτών, τα 400 εκ. είναι αγνώστου προελεύσεως.

"Δεν μπορούμε να δίνουμε 1,5 δις ευρώ την δεκαετία για την περίθαλψη λαθρομεταναστών όταν το ποσό αυτό ισοδυναμεί με το κόψιμο μισθών, συντάξεων και δώρων Χριστουγέννων", είπε ο ερωτών βουλευτής.

Μάλιστα ανέφερε ότι το ποσό ο ποσό πιθανολογείται ότι αποτελεί ένα μέρος του ελλείμματος των 400 εκ. ευρώ, που έχει προκύψει και δεν μπορεί να διαπιστωθεί από πού προέρχεται.
Ωστόσο φάνηκε αισιόδοξος καθώς δήλωσε χαρακτηριστικά πως "Θα τα καταφέρουμε. Κι αυτό θα σημάνει κάθε χρόνο όφελος 300-400 εκ. ευρώ για τον λαό και τους ασθενείς. Γιατί σπαταλάμε πολλά όχι για τον άρρωστο και τον άνθρωπο, αλλά για άλλους λόγους"....
www.greekalert.com