19.12.10

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠ.ΟΠ

 

 Θύελλα έχει ξεσπάσει στις Ένοπλες Δυνάμεις από την είδηση που κυκλοφορεί ότι οι ΕΠ.ΟΠ μόλις συμπληρώσουν την 7ετία -μετά το πέρας της οποίας  επρόκειτο να μονιμοποιηθούν  με απλές διαδικασίες, όσοι το επιθυμούσαν - θα απολυθούν!!!

  Είναι απίστευτο το πως η Τουρκία με τη κίνηση αυτή μέσω ΔΝΤ θα καταφέρει χωρίς να ρίξει ούτε μία σφαίρα να διαλύσει το βασικό κορμό των Ενόπλων Δυνάμεων που είναι οι ΕΠ.ΟΠ.

  Με τη κίνηση αυτή, αν τελικά συμβεί ( και ) αυτό, γύρω στους 15.000 έμπειρους επαγγελματίες χειριστές κρισίμων οπλικών συστημάτων , που είναι επιστήμονες στο είδος τους, θα απομακρυνθούν από το Στράτευμα , με αποτέλεσμα τα πανάκριβα αυτά οπλικά συστήματα , για το χειρισμό των οποίων η Πατρίδα ξόδεψε τεράστια ποσά για την αγορά τους καθώς και αντίστοιχα ποσά για την εκπαίδευση των ΕΠ.ΟΠ χειριστών τους, θα παραμείνουν αχρησιμοποίητα , μέχρι να εκπαιδευθούν...νεοσύλλεκτοι στρατιώτες επί θητεία, οι οποίοι μέχρι να μάθουν (ο,τι μάθουν ) για το χειρισμό τους, θα έχουν απολυθεί!......


  Με αυτό το τρόπο οι εχθροί της Ελλάδος θα καταφέρουν να "κατεδαφίσουν" στη κυριολεξία τον αμυντικό σχεδιασμό της Ελλάδος έτσι ώστε όταν θα αποφασίσουν να επιτεθούν οι Τούρκοι, να περάσουν ανενόχλητοι τα σύνορα με τα τεθωρακισμένα  μας κουτσουρεμένα και με αδαή πληρώματα, με ραντάρ που θα χειρίζονται ...εκπαιδευόμενοι νεοσύλλεκτοι, με αντιεροπορικά συστήματα που θα....χειρίζονται άσχετοι, με ειδικές δυνάμεις ...ανειδίκευτων ή έστω εκπαιδευομένων νεοσυλλέκτων και γενικά με την Κεκρόπορτα ορθάνοικτη από τους σύγχρονους Εφιάλτες και Πηλίους Γούσηδες!

 Η μόνη ελπίδα για να μη συμβούν όλα αυτά, είναι ο ίδιος ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, ο οποίος ελπίζεται ότι θα αρνηθεί τελικά να υποκύψει στις άνωθεν πιέσεις και θα πει και αυτός ένα άλλο ΟΧΙ στους ραδιούργους  μισθοφόρους της διεθνούς διπλωματίας .
 Δεν πρέπει να παραβλέπεται ότι ο κ. Βενιζέλος είναι ο εν δυνάμει μέλλον πρωθυπουργός και δεν θα έπεφτε στη παγίδα να κάνει αυτή τη τόσο λάθος κίνηση που θα του χρεωνόταν εκ των υστέρων, από αυτούς τους ίδιους που τώρα του τη ζητούν....

 Εξ άλλου είναι τουλάχιστο ΑΤΙΜΟ από ένα κράτος που σέβεται έστω και ελάχιστο τον εαυτό του, να καλέσει προς κατάταξη με προοπτική μονιμοποιήσεως στα 7 χρόνια τόσες χιλιάδες νέους, να τους χρησιμοποιήσει στα καλύτερα  και δημιουργικότερα χρόνια της ηλικίας τους και εν συνεχεία να αθετήσει τους όρους προσλήψεως ,  απολύοντάς τους - άνευ υπαιτιότητός τους - αφήνοντάς τους μαζί με τις εν τω μεταξύ δημιουργηθείσες οικογένειές τους  στο δρόμο, χωρίς τη δυνατότητα ανευρέσεως εργασίας ή σταδιοδρομίας σε άλλο φορέα!
 Βέβαια η δήλωση του κ. Υπουργού, ότι " Ουδείς μόνιμος Στρατιωτικός θα απολυθεί και ότι για τους ΕΠ.ΟΠ θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες" ( δηλαδή μονιμοποίηση μετά από εξετάσεις) μπορεί να είναι ευφυής, όπως και  ο ίδιος πράγματι είναι, αλλά όταν οι εξετάσεις δεν αποσκοπούν  στη μονιμοποίηση, αλλά στην  απόλυση των εξεταζομένων, τότε τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά....

  Τουλάχιστον κ. Υπουργέ, αν για οποιοδήποτε λόγο είστε υποχρεωμένος να προχωρήσετε στη πράξη αυτή, έχετε τη δυνατότητα να τους μετατάξετε στην ΕΛ.ΑΣ,  η οποία καθημερινά δοκιμάζεται από το συνεχώς αυξανόμενο έγκλημα και χρειάζεται οπωσδήποτε νέα στελέχη και μάλιστα εκπαιδευμένα και πειθαρχημένα όπως είναι οι ΕΠ.ΟΠ.
  Με τη κίνηση αυτή - παρ όλο που η ζημιά στην Εθνική Άμυνα θα είναι τεράστια - στο ηθικό μέρος θα έχετε αποκατασταθεί αφού η Τρόϊκα δεν θα αρνηθεί ενίσχυση της αστυνομίας, ειδικά τώρα που το έγκλημα οργιάζει  και συνεχώς διογκούται ...
-Κάνουμε έκκληση τόσο στο πατριωτισμό , όσο και στην εντιμότητα που σας διακρίνει, να μη πέσετε στη παγίδα και ζημιώσετε τη Πατρίδα, τους νέους αυτούς και το κύρος σας.
EFENPRESS