11.8.11

Ποιοι είναι οι "βρώμικοι"


 

Ακούστηκε απόψε στις 21,35 κάποιος ξεφωνητής, από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ,  να σχολιάζει ειρωνικά τον κρατούμενο για το πραξικόπημα της 21- Απριλίου 1967, Στρατηγό Ντερτιλή, λέγοντας το ..κουφό :" αν ήταν Αμερικανός  το όνομά του θα προερχόταν  από το Dirty Lee (Βρώμικος Λή )."

 Στον τόσο υψηλής... νοημοσύνης  ":δημοσιογράφο", που βρήκε ένα μικρόφωνο και για να καλύψει την ώρα της εκπομπής ξεφωνίζει ανοησίες, θεωρούμε υποχρέωσή μας να του συστήσουμε, αν θέλει πράγματι να βρει βρωμιές κ.λ.π., να ερευνήσει στην περιβόητη "γενιά του πολυτεχνείου"  που εξέθρεψε στα πλαίσια μιας δήθεν δημοκρατίας, κοράκια, απατεώνες, κλέφτες, ψεύτες, προδότες, ανώμαλους, τζογαδόρους και χασισόφιλους και κατάφερε να ρίξει την Ελλάδα στον καιάδα της ταπείνωσης, της απαξίωσης και να την γυρίσει 60 χρόνια πίσω.


 Εκεί θα πρέπει να αναζητήσει βρωμιάρηδες και όχι στους Στρατηγούς, οι οποίοι βεβαίως εξετράπησαν από τη Συνταγματική οδό, αλλά για εντιμότητα και τιμιότητα δεν βρέθηκε κανείς να τους προσάψει κατηγορία, όσο και αν είχε τη... καλή διάθεση.

 Επειδή στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για...σχοινί, ας σταματήσουν οι παρλαπίπες, δημοσιογράφοι και υπουργοί, να κόπτονται για "δημοκρατικές -λέει- ευαισθησίες"  του Ελληνικού λαού.
 Ο Ελληνικός λαός, ας μάθουν,  ξύπνησε από το..."δημοκρατικό λήθαργο"  και αναζητεί την πραγματική δημοκρατία και τη χαμένη εντιμότητα της πολιτικής ζωής και όταν αυτό συμβεί, τότε οι σημερινοί ψευτοδημοκράτες θα εγγραφούν στο ταμείο ανεργίας.

 Και να πούμε και κάτι άλλο; Για την παρένθεση της 21ης Απριλίου δεν ευθύνονται τόσο οι στρατιωτικοί που ενεπλάκησαν, όσο οι πολιτικοί που με την ανικανότητα, τις μηχανοραφίες,  τις συναλλαγές και το ...ήθος τους, έστρωσαν τον τάπητα για να περάσουν οι στρατιωτικοί ανενόχλητοι με την αποδοχή- αν όχι συμπαράσταση πολύ μεγάλου τμήματος του Ελληνικού λαού.

 Να εκφράσουμε σχετικά με τη Συνταγματική νομιμότητα, την απορία μας εάν αυτή σήμερα -με...δημοκρατία- ετηρήθη ή εάν τηρείται από τους κυβερνώντες.


EFENPRESS/c